Voor verzendingen buiten NL neem contact met ons op via het contact formulier.

Het leven gaat om perspectief

 

 

Het leven gaat toch eigenlijk om perspectief..

Als we ons perspectief veranderen, veranderen we alles. We creeeren een hele nieuwe manier van kijken en denken. Ons wereld veranderd met perspectief. 

 

 

Laten we een metafoor gebruiken.

 

Bedenk je eens een situatie of een probleem wat jij ondervindt. Stel je nu eens voor dat jouw probleem een stoel is. Klinkt een beetje gek, je zal zien waar ik heen ga met dit verhaal!

 

Kijk nu eens naar die stoel. Stel je voor je zit er recht tegenover. Hoe ziet die stoel er uit? 

Ga nu eens dichter bij de stoel zitten. Bekijk de stoel van dichtbij. Hoe ziet de stoel er nu uit? Hoe voel jij je nu bij die stoel? Hij is groter van dichterbij, misschien wel wat overweldigend. 

Laten we dat nu even veranderen. We gaan nu uitzoomen. Doe een paar stappen achteruit. Terwijl je dat doet zie je de stoel ook kleiner worden. En ineens is die stoel helemaal niet zo groot en overweldigend. 

 

Dit alles is perspectief. Probeer dat nu eens te doen met problemen die jij ervaart. Kijk eens wat er gebeurd. We kunnen situaties zo grot of zo klein maken als we zelf willen. Soms is dat wel moeilijk om zo te ervaren en te geloven, hoe veel controle we eigenlijk wel hebben over onze eigen wereld. Daarbij geloof ik toch wel dat het begint bij perspectief.

 

Liefs,

Ivy


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.